Dali's Cinema

Dali's Cinema
Dali's Cinema

26 Nisan 2016 Salı

ANKARA, 27.KEZ FESTİVALİNE KAVUŞUYOR!


Ankara'lı 27.kez festivaline hazır olsun, değerli sinema severler! Ankara Uluslararası Film Festivali, bu yıl 27.yolculuğuna çıkıyor.
Festival 28 Mayıs Perşembe akşamı açılış töreniyle resmen başlayacak. 8 Mayıs Pazar akşamı ise kapanış ve ödül töreniyle sona erecek.





Bu yıl 27.düzenlenecek olan “Ankara Uluslar arası Film Festivali” büyük coşkuyla yine sinemaseverlere şölen yaşatmaya hazırlanıyor. Festival, dolu dolu bir programla, açılış ve kapanış törenleri ile "Festilab" adı altındaki atölye çalışmalarıyla, Ankara'lı yı sinemaya doyuracak gibi görünüyor. 


Toplamda 10 gün boyunca; Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda gösterilecek olan film gösterimleri, Atölye çalışmaları, film ekibi söyleşileri ve çeşitli etkinlikler, festival katılımcılarını bekliyor.

Ben de, festival ekibinin ofisine sızdım desem abartı olmaz. Hem 6.Seans için hem de blogumda sizlerle bu coşkuyu paylaşmak için festival ekibinden festivale dair tüyolar almaya çalıştım.




2006 yılından bu yana festivalin içinde yer alan genel müdür Yeşim Ekim, herkesi bu coşkuya davet ediyor. Ekim, ülkeninm içinde bulunduğu bunalımı en azından bir film festivaliyle atabileceklerini vaad ediyor...


Festival ekibinden Yeşim Ekim, Mustafa Kerem Yüksel ve Özge Çelikaslan'ın da festivale dair ipuçlarını içeren röportajlarını bu linkten bulabilirsiniz...






Ve ayrıca en çok beklenen kısım... Sizler için festivalde izleyebileceğiniz 11 film derledim... Yerli yabancı pek çok film bu festivalde yer alacak, hangisine gideyim diye düşünüyorsanız bu kısma mutlaka göz atınız diyorum...




UZAKLARDA ARAMA

Türkan Şoray’ın uzun zaman sonra yeniden sinemaseverlerle bu kez yönetmen koltuğunda buluştuğu “Uzaklarda Arama” Şehir merkezindeki bir pavyonun resmi bir kararla, şehir dışındaki küçük bir kasabaya "sürülmesinden sonra yaşananlar anlatıyor. Filmde Yağmur Ünal, Mehtap Bayri ve Mustafa Uğurlu gibi isimler rol alıyor. Film, festivalde özel gösterim olarak karşımızda olacak...





YÜCE SEZAR! / HAIL, CAESAR!
Film şirketleri için çalışan Eddie Mannix adındaki bir adamın öyküsünü anlatan Yüce Sezar, Mannix ekseninde dönemin Hollywood dünyasına mizahi bir bakış getiriyor.Coen kardeşlerin yönettiği filmin başrollerinde George Clooney ve Scarlett Johansson var.




BİR NEFES / ONE BREATH
Bir nefes, Yunanistan’daki ekonomik kriz yüzünden Frankfurt’a taşınmaya karar veren Elena’nın bakıcı olarak bir işe girdikten sonra yaşadıklarını anlatıyor…
Christian Zübert’in yönettiği alman yapımı filmde Chara Mata, Giannatoui Jördis Triebel ve Benjamin Sadler rol alıyor.






TOZ BEZİ
Toz Bezi, İstanbul'un farklı kutupları arasında hayatı anlamaya çalışıp kendilerine yeni yollar çizmeye çalışan iki kadın olan Nesrin ve Hatun’un hikâyesini ele alıyor. 

Ahu Öztürk'ün yazıp yönettiği filmin başrollerinde Asiye Dinçsoy ve Nazan Kesal var.



MEMLEKET
Sular altında kalmış bir Anadolu köyünün geriye kalan sakinlerinden olan Mehmet Pehlivan, eşi Koca Nene ve torunları Narhanım’ın hayatını anlatan filmin yönetmenliğini Murat Saraçoğlu üstleniyor..

Filmde Şerif Sezer, Hikmet Karagöz ve Osman Sonant rol alıyor.






ANA YURDU
Şehirdeki hayattan bıkıp köye yerleşen ve ardından annesinin gelmesiyle hesaplaşma içine giren Nesrin’in hikayesini izlediğimiz “Ana Yurdu” nun yönetmenliğini Senem Tüzen üstleniyor…

Filmde Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş rol alıyor…




SARMAŞIK
İflas eden armatörün gemisindeki 5 mürettebat ve 1 kaptanın bu huzursuz bekleyişte hiyerarşik güç mücadelesine tanıklık ettiğimiz “Sarmaşık” Tolga Karaçelik’in yönetmenliğinden ve senaryosundan ortaya çıkıyor.
Filmde Nadir Sarıbacak, Osman Alkaş, Özgür Emre Yıldırım, Kadir Çermik ve Hakan Karsak alıyor.



SAKLI
Selim Evci’nin yönetmenliğini üstlendiği, Türkü Turan ve İlhan Şeşen’in başrollerini paylaştığı “Saklı” kendi halinde ve başarılı bir müzisyen olan Mahir ‘in, baskıcı bir ailede yaşayan ve kızının okul arkadaşı olan duru arasında oluşan çekimi konu alıyor…



RÜZGÂRIN HATIRALARI
Hükümet muhalif yazılarıyla bilinen yazar Aram’ınn hikayasini izlediğimiz “Rüzgarın Hatıraları” festivalin farklı filmlerinden..
Özcan Alper’in yönetmenliğini üstlendiği filmde Onur Saylak, Mustafa Uğurlu, Tuba Büyüküstün ve Ebru Özkan gibi  isimler rol alıyor.




KALANDAR SOĞUĞU
İstanbul ve Antalya film festivallerine damga vuran “Kalandar Soğuğu” Ankara’da da seyirciyle buluşacak…
Film rüya ile gerçeğin iç içe geçtiği bir mekanda, Karadeniz’in bir dağ köyünde yaşayan Mehmet ve ailesinin hikayesine odaklanıyor.
Haydar Şişman ve Nuray Yeşilaras’ın rol aldığı filmin yönetmenliğini Mustafa Kara üstleniyor.



KADIN HAMLET
Babası öldürülen Hamlet'in hikâyesi, Shakespeare'in kaleminden çıktığı günden beri sayısız uyarlamaya konu oldu. Bu uyarlamanın özelliği ise türk sinemasının en özgün ve usta seslerinden Metin Erksan'a ait olması. Üstelik hamlet bir kadın. Hem de Fatma Girik tarafından canlandırılıyor.
1976 yapımı filmi Ankara Film Festivali’nde bir kez daha seyirciyle sinema salonunda buluşacak.


Festivalde tabi merak ettiğim filmler de var ;

Aslı Özge'nin yönettiği "Ansızın" , Cansel Elçin'in yönettiği "Melekleri Taşıyan Adam" , Andrzej Zulawski'nin yönettiği "Kosmos" , Ulaş Temur yönetmenliğindeki "Sarmaşıklar" 


Herkesle festivalde buluşmak üzere, ben orada olacağım... Film dolu günler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder