Dali's Cinema

Dali's Cinema
Dali's Cinema

6 Şubat 2016 Cumartesi

BİR AŞK : "CAROL"



BİR AŞK : "CAROL"


Film Ekimi’nde denk geldiğim filmlerden biri olan “Carol” bu hafta vizyonda izleyici karşısında.

                                         


"Cennetten Çok Uzakta ve Beni Orada Arama" gibi başarılı filmlerin yönetmenliğini üstlenen Todd Haynes' in yönetmenliğini üstlendiği "Carol" da Cate Blanchett ve Rooney Mara rol alıyor.

1950'lerin Amerika'sında, bir butik mazağada tezahtar olarak görev yapan ve hayatından sıkılmış olan Therese ile pek çok Amerikalı kadının imreneceği şatafatlı bir hayat sürdüren Carol'un tesadüfi karşılaşması sonucu başlayan arkadaşlıkları ve ileriki zamanlarda daha da farklı bir hal alan ilişlileri filmde konu ediliyor.

                            

Filmi ilk gördüğüm zamanlarda filme karşı bir öngörüm vardı ve çok izleyebileceğim bir film olduğunu düşünmüyordum. Fakat içimden bir cesaret bana o filmi izlettirdi. Ve iyiki de izlemişim diyorum.
Nostalji havasını günümüze meltem gibi estiren güzel bir havası var “Carol” un. Nostalji nin yanında filmde aykırılık da mevcut. Nostalji ve aykırılığın bir arada olması da filmin özgünlük yaratan yanlarından…

                          

Filmde Cate Blanchett’in performansı göz dolduruyor. Blanchett, bizlere “Carol” u adeta yaşatıyor. Rooney Mara'nın perfomansı Blanchett'e göre ötede kalabiliyor. Biraz donuk kalsa da "Therese" in o hallerini güzel verebiliyor.  

                        

Film ayrıca 88.Oscar'da 6.dalda aday oldu. İkili, performanslarıyla En İyi Kadın ve Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında aday oldular. Blanchett'in bu performansla "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kucaklamasını gönülden çok isterim...


Daha fazla yoruma, "6.SEANS" ın 17.Bölümünde yer verdiğimiz "Film Ekimi 2015" dosyasında bulabilirsiniz...



Ve unutmadan. 6.Seans 29.Bölümüyle 6.02.2016'da (Bugün) saat 18.00'da Tv6'da olacak. Bu haftaki konuklarımız "Köstebekgiller 2: Gölge'nin Tılsımı" filminin oyuncuları İnci Türkay, Tevfik İnceoğlu, Ali Nuri Türkoğlu, Reyhan Asena Keskinci ve Yiğit Ege Yazar, yönetmeni Kudret Sabancı ve yapımcısı Aslı İmamoğlu olacaklar.

https://www.facebook.com/781748128579702/videos/951722484915598/

Herkese iyi hafta sonları , yeni yazıda buluşmak üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder